Nestkast Gekraagde Roodstaart - tuinvogels - tuinspul.nl
Gekraagde Roodstaart Nestkast
0 Reviews | Review toevoegen

Geef de gekraagde Roodstaart een onderkomen met deze nestkast.

€ 14,95
Prijs per stuk
Het aantal Spaarpunten dat u voor dit product ontvangt is 6
Aantal: 
Bestellen

| Meer

Deze duurzame nestkast geeft de gekraagde Roodstaart een onderkomen.

De Gekraagde Roodstaart heeft haast een exotisch uiterlijk met een sneeuwwit voorhoofd en z'n prachtig roestrode borst. De staart is vooral bij het vliegen, evenals bij het grauwbruin gekleurde wijfje, duidelijk rood gekleurd. Wijfjes van de Gekraagde Roodstaart kunnen gemakkelijk worden verwisseld met de wijfjes van de Zwarte Roodstaart.

De Gekraagde Roodstaart is veelal te vinden op de hogere zandgronden en duinen die begraasd worden. Open plekken, oude bomen, graslanden of heiden moeten elkaar afwisselen. Ook in kleinschalig boerenland met oude, lommerrijke erven. Gekraagde roodstaarten zijn holenbroeders, die ook wel van nestkasten gebruik maken. De gekraagde roodstaart is tegenwoordig niet meer zo algemeen als enkele decennia geleden. (bron Vogelbescherming  Nederland)

Het nestkastje heeft een ovale vliegopening en het paneel kan los worden gemaakt waardoor het gemakkelijk te reinigen is.

Dit duurzame nestkastjes wordt gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking wat werkzaam is in een dagbesteding .
Door aankoop van deze nestkast steunt u niet alleen de vogels maar ook  het werk wat deze jonge mannen doen. 

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.