Bestel in de maand november voor € 50,- of meer om kans te maken op het winnen van een vogel voer pakket t.w.v. 32,-
Kapucijners Blauwschokkers

Niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog, deze rozebloeiende kapucijners met donkerpaarse peulen.

Verzendkosten

€ 4,25 

Standaard levertijd

1- 3 werkdagen

€ 3,99
Prijs per stuk

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 3
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kapucijner ‘Blauwschokker’ 

Kapucijner ‘Blauwschokker’ (Pisum sativum) is een fors gewas en een rijstype (langs gaas telen). Niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog, deze rozebloeiende kapucijners met donkerpaarse peulen. Zowel de bloemen als peulen zijn paars. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 150x3 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juli tot in september. 

Kapucijners zijn te vergelijken met doperwten, d.w.z. alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden. Het meest gebruikelijk is de zaden vers te consumeren; invriezen kan eveneens prima (wel licht blancheren). Een tweede mogelijkheid is het gewas af te laten rijpen en de gedroogde zaden te gebruiken. 

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). 

Voor alle kapucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw. 


De Bolster Kapucijner Blauwschokker - 123tuintechniek

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Laatst bekeken producten
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.