Bestel in de maand november voor € 50,- of meer om kans te maken op het winnen van een vogel voer pakket t.w.v. 32,-
Stamdoperwt Kelvedon Wonder

Zoete, kreukzadige doperwt.

Verzendkosten

€ 4,25 

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 3,99
Prijs per stuk

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 3
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stamdoperwt ‘Kelvedon Wonder’

Stamdoperwt ‘Kelvedon Wonder’ is een zoete kreukzadig stamtype (geen ondersteuning van gaas nodig). Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks. Lengte ca. 70 cm.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 50x3 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juni t/m juli.


Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om doperwten zelf te telen. Bij het telen van doperwten kan men volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen). 

De stamsoorten kunnen in principe zonder ondersteuning geteeld worden, maar een teelt langs (kort) gaas of met rijshout heeft ook hier voordelen: doorplukken is aanzienlijk gemakkelijker en er liggen geen peulen op de grond. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm.

In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.Zaaien: van maart tot half mei op rijen, 2 à 3 cm diep en 3 cm van elkaar.

Oogst: de eerste verse peulen kunnen vanaf eind juni worden gedopt.

Inhoud: 75 gram

De Bolster Stamdoperwt Kelvedon Wonder - 123tuintechniek

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.