Blog | Hoe trek ik dieren aan in de tuin?

Wij vinden het belangrijk dat dieren het in onze tuin ook naar hun zin hebben. Niet alleen onze konijnen en kippen, maar bijvoorbeeld ook vogels, eekhoorntjes, egels en insecten zijn van harte welkom. In deze blog wandel ik samen met jullie door onze achtertuin om te laten zien wat wij zoal doen om het ook de ‘wilde’ dieren naar de zin te maken.

We stappen de achterdeur uit en beginnen onze wandeling op het terras. Vanuit onze keuken kijken we over het terras de tuin in. Wij wilden graag dat we vanuit de keuken niet alleen op een levendige tuin uit kijken, maar ook dat op het terras al dieren te spotten zijn. Dit hebben we gerealiseerd door op het terras een vogelhuisje en een waterbadje te zetten. In het vogelhuisje ligt een pot met vogelvriendelijke pindakaas en aan het vogelhuisje hangen vetbollen in een daarvoor bestemde houder. We kiezen er bewust voor om niet vetbollen in netjes te kopen. Allereerst is het zonde om een milieuvervuilende plastic verpakking te gebruiken en ten tweede kunnen deze netjes behoorlijk schadelijk zijn voor dieren. Misschien heb je ook weleens zo’n akelig plaatje langs zien komen van een koolmees die helemaal verstrikt was geraakt in zo’n netje en dus helaas een langzame dood aan de vetbol is gestorven? Nare plaatjes die laten zien dat deze netjes wel handig zijn voor de mens misschien, maar niet persé goed voor de dieren.
Naast het vogelhuisje hebben we een waterbadje staan. Het wordt ook wel een vogelbadje genoemd. Bij ons in de tuin blijkt echter dat niet alleen de vogels graag een duik in dit badje nemen, maar ook de eekhoorns regelmatig een slokje water komen nemen. Ik ververs het water dan ook regelmatig.
Het is trouwens een prachtig gezicht als de meesjes en musjes zich in het badje wassen. Ik kan daar vanachter het keukenraam echt een flinke tijd van zitten te genieten. Als wij buiten op het terras zitten komen de vogeltjes niet zo dichtbij en dus verplaatsen we het vogelhuisje en het badje naar een stukje verderop in de tuin.

Meer lezen? Ga dan naar de volledige blog van Greetje

      16-04-2020 14:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.
Webwinkel Keurmerk
Vakantie periode 

Tijdens de bouwvak is het helaas niet mogelijk om gereedschap te graveren.

Door de extreme drukte van de afgelopen periode kan het zijn dat wij niet alles op voorraad hebben van DeWit. Na de bouwvak vakantie kunnen wij onze voorraad weer aanvullen. 

Alvast bedankt voor uw begrip.