i.v.m. het coronavirus gelden andere levertijden dan normaal. Hou bij het plaatsen van uw bestelling rekening met de mogelijkheid dat niet altijd alles (direct) leverbaar is.Klik hier voor de actuele levertijden.

Bio-Kultura Biologische potgrond

Biologische potgrond in 20 of 40 liter zak. Bevat geen kunstmest en geen tuinturf.

Verzendkosten

€ 55,00 

€ 8,00
Prijs per stuk
Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 8
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze biologische potgrond bestaat uitsluitend uit organische grondstoffen en bevat geen bijbemesting in de vorm van bijvoorbeeld korrels. De hoofdbestanddelen zijn biologische organische mest, kokosvezels, schorscompost en Baltisch veenmos. Tuinturf, wat goed vocht vasthoudt en in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. De potgrond is uitgebreid getest op vaste plantenkwekerij Van Houtum te Doorn.

Voordelen
De biologische potgrond van Bio-Kultura heeft een aantal voordelen. De potgrond geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende een groeiseizoen waardoor het niet noodzakelijk is om een bijbemesting te geven. De potgrond heeft daarnaast een hoog humusgehalte waardoor hij na een seizoen ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. De biologische potgrond is een uitstekend product waar de bewuste tuinier veel plezier aan zal beleven.

Veenmos in plaats van turf
Potgronden hebben meestal als hoofdbestanddeel turf. Tuinturf is laagveen en wordt gewonnen onder het hoogveen. Laagveen heeft een veel langere periode nodig om zich te vormen dan veenmos.

Veenmos wordt gewonnen in de zeer natte gebieden van de Baltische staten. De winning gebeurt horizontaal en gaat slechts enkele centimeters diep. Het veenmos heeft een hoge lucht- en watercapaciteit. Daarnaast is veenmos relatief jong en heeft daardoor een hoge composteringssnelheid. Aangezien het in zeer natte gebieden gewonnen wordt, is er herstellingsvermogen voor het veen aanwezig.

Het gebruik van Baltisch veen of veenmos is ecologisch gezien ook niet de meest ideale oplossing. Maar Bio-Kultura heeft er nog geen kwalitatief evenwaardig alternatief voor gevonden.

Iets duurder, maar...
Deze potgrond is duurder dan de meeste andere potgrond. Echter, voor de meeste plantensoorten zit er voldoende mest in voor een heel groeiseizoen. In "goedkope" potgrond zit voeding voor 6 tot 8 weken, daarna moet er bijgemest worden. Deze kosten worden met Bio-Kultura potgrond dus uitgespaard.

Wim Terpstra uit Tzum: "Deze potgrond is ons verleden jaar echt ontzettend goed bevallen. Zo zie je maar kwaliteit wint!"

***

Bij afname vanaf 10 zakken is bezorging mogelijk, binnen een straal van 50 kilometer van Kollum  of Kollumerpomp (met uitzondering van de wadden eilanden)

Een mini pallet a 35 zakken een volle pallet a 65 zakken of BigBag (1500 liter) is in heel Nederland mogelijk. Bel of mail, we helpen graag.
Afhalen kan ook.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Meest bekeken producten
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.

Door de aangescherpte maatregelen van de overheid i.v.m. het coronavirus gelden andere levertijden dan normaal.
Ook bij onze leveranciers is het erg druk en hebben te maken met een voorraadtekort. Hou bij het plaatsen van uw bestelling dus rekening met de mogelijkheid dat niet altijd alles (direct) leverbaar is. Voor vragen stuur ons dan een bericht via Klantenservice@tuinspul.nl

Lees hier meer over de actuele levertijden.