Bio-Kultura Biologische potgrond (Afhalen!)
Reviews | Review toevoegen

Biologische potgrond in 40 liter zak. Bevat geen kunstmest en geen tuinturf. Let op: dit artikel kan niet worden verzonden (zie productbeschrijving).

Standaard levertijd

in overleg

€ 7,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Deze biologische potgrond bestaat uitsluitend uit organische grondstoffen en bevat geen bijbemesting in de vorm van bijvoorbeeld korrels. De hoofdbestanddelen zijn biologische organische mest, kokosvezels, schorscompost en Baltisch veenmos. Tuinturf, wat goed vocht vasthoudt en in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. De potgrond is uitgebreid getest op vaste plantenkwekerij Van Houtum te Doorn.

Voordelen
De biologische potgrond van Bio-Kultura heeft een aantal voordelen. De potgrond geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende een groeiseizoen waardoor het niet noodzakelijk is om een bijbemesting te geven. De potgrond heeft daarnaast een hoog humusgehalte waardoor hij na een seizoen ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. De biologische potgrond is een uitstekend product waar de bewuste tuinier veel plezier aan zal beleven.

Veenmos in plaats van turf
Potgronden hebben meestal als hoofdbestanddeel turf. Tuinturf is laagveen en wordt gewonnen onder het hoogveen. Laagveen heeft een veel langere periode nodig om zich te vormen dan veenmos.

Veenmos wordt gewonnen in de zeer natte gebieden van de Baltische staten. De winning gebeurt horizontaal en gaat slechts enkele centimeters diep. Het veenmos heeft een hoge lucht- en watercapaciteit. Daarnaast is veenmos relatief jong en heeft daardoor een hoge composteringssnelheid. Aangezien het in zeer natte gebieden gewonnen wordt, is er herstellingsvermogen voor het veen aanwezig.

Het gebruik van Baltisch veen of veenmos is ecologisch gezien ook niet de meest ideale oplossing. Maar Bio-Kultura heeft er nog geen kwalitatief evenwaardig alternatief voor gevonden.

Iets duurder, maar...
Deze potgrond is duurder dan de meeste andere potgrond. Echter, voor de meeste plantensoorten zit er voldoende mest in voor een heel groeiseizoen. In "goedkope" potgrond zit voeding voor 6 tot 8 weken, daarna moet er bijgemest worden. Deze kosten worden met Bio-Kultura potgrond dus uitgespaard.

Wim Terpstra uit Tzum: "Deze potgrond is ons verleden jaar echt ontzettend goed bevallen. Zo zie je maar kwaliteit wint!"

***
Let op: dit artikel kan alleen worden afgehaald.
Bij afname vanaf 10 zakken is bezorging mogelijk, binnen een straal van 50 kilometer van De Westereen of Kollumerpomp (met uitzondering van de wadden eilanden)

Een vol pallet of BigBag (1500 liter) is in heel Nederland mogelijk. Bel of mail, we helpen graag.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder.

Irrelevante, kwetsende, beledigende of anderszins ongepaste teksten worden niet geplaatst. Hierover is geen discussie mogelijk.

Zodra de review goedgekeurd is, zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews