Bio-Kultura Biologische potgrond

Bio-Kultura potgrond | Tuinspul Bio-Kultura potgrond, Tuinaarde en Mestcompost | Tuinspul
Bio-Kultura potgrond | Tuinspul Bio-Kultura potgrond, Tuinaarde en Mestcompost | Tuinspul
Bio-Kultura Biologische potgrond
0 Review | Review toevoegen
Biologische potgrond in 40 liter zak. Bevat geen kunstmest en geen tuinturf.

Verzendkosten

€ 75,00

Standaard levertijd

Uit voorraad leverbaar

€ 9,75
Prijs per stuk

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 9
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze biologische potgrond bestaat uitsluitend uit organische grondstoffen en bevat geen bijbemesting in de vorm van bijvoorbeeld korrels. De hoofdbestanddelen zijn biologische organische mest, kokosvezels, schorscompost en Baltisch veenmos. Tuinturf, wat goed vocht vasthoudt en in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. De potgrond is uitgebreid getest op vaste plantenkwekerij Van Houtum te Doorn.

Voordelen
De biologische potgrond van Bio-Kultura heeft een aantal voordelen. De potgrond geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende een groeiseizoen waardoor het niet noodzakelijk is om een bijbemesting te geven. De potgrond heeft daarnaast een hoog humusgehalte waardoor hij na een seizoen ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. De biologische potgrond is een uitstekend product waar de bewuste tuinier veel plezier aan zal beleven.

Veenmos in plaats van turf
Potgronden hebben meestal als hoofdbestanddeel turf. Tuinturf is laagveen en wordt gewonnen onder het hoogveen. Laagveen heeft een veel langere periode nodig om zich te vormen dan veenmos.

Veenmos wordt gewonnen in de zeer natte gebieden van de Baltische staten. De winning gebeurt horizontaal en gaat slechts enkele centimeters diep. Het veenmos heeft een hoge lucht- en watercapaciteit. Daarnaast is veenmos relatief jong en heeft daardoor een hoge composteringssnelheid. Aangezien het in zeer natte gebieden gewonnen wordt, is er herstellingsvermogen voor het veen aanwezig.

Het gebruik van Baltisch veen of veenmos is ecologisch gezien ook niet de meest ideale oplossing. Maar Bio-Kultura heeft er nog geen kwalitatief evenwaardig alternatief voor gevonden.

Iets duurder, maar...
Deze potgrond is duurder dan de meeste andere potgrond. Echter, voor de meeste plantensoorten zit er voldoende mest in voor een heel groeiseizoen. In "goedkope" potgrond zit voeding voor 6 tot 8 weken, daarna moet er bijgemest worden. Deze kosten worden met Bio-Kultura potgrond dus uitgespaard.

W. Terpstra uit Tzum: "Deze potgrond is ons verleden jaar echt ontzettend goed bevallen. Zo zie je maar kwaliteit wint!"

***

Bij afname vanaf 12 zakken is bezorging mogelijk, binnen een straal van 25 kilometer van Kollum  of Kollumerpomp (met uitzondering van de wadden eilanden)

Een mini pallet a 35 zakken een volle pallet a 65 zakken of BigBag (1500 liter) is in heel Nederland mogelijk. Bel of mail, we helpen graag.
Afhalen kan ook.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Vragen? Wij helpen je graag!

Vragen? Wij helpen je graag!

Probeem of vraag over een product? Aarzel niet om ons via Whatsapp of via het contactformulier te contacteren.

Stuur je vraag via whatsapp naar:  https://wa.me/ +31613762113

Je kunt ons ook volgen via social media!