Vlinders-bijen-en-insecten

Vlinders, bijen en insecten in de tuin.

Met goede beplanting legt u de basis voor een diervriendelijke tuin. Dit biedt de dieren de mogelijkheid om een nest te bouwen, te kunnen schuilen en biedt hen een gevoel van veiligheid. Daarnaast vormt de rest van de tuin natuurlijk een bron van voedsel.

Vlinders

Het vlindervriendelijk maken van je tuin begint bij de planten. Er zijn heel veel soorten planten en bloemen die een tuin aantrekkelijk maken voor vlinders. Daarnaast houden vlinders van beschutte plekjes. Daarom vind je ze vaak op zolders, in de schuur of tussen de bladeren. Je kan vlinders aan een geschikt thuis helpen door een  vlinderkast op te hangen, het liefst op een beschutte plek uit de wind.

Met een educatieve vlinderkast kunt u ook nog eens naar binnen spieken hoe het gaat met de vlinders.

Bijen

Bloemen en bijen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor bijen is het belangrijk dat in een tuin verschillende planten aanwezig zijn die niet allemaal tegelijk bloeien. Daardoor kunnen bijen doorlopend verschillende soorten stuifmeel verzamelen.

Ook voor educative bijenhotels kunt u terrecht bij Tuinspul.nl. Deze nestkastenzitten zijn voorzien van doorzichtige buisjes zodat u het legsel van de solitaire bijen kan zien. Deze bijenhotels zijn ook zeer geschikt voor scholen, kinderdagverblijven en instellingen.


 

 

Bezig met laden...
  • local_shipping Gratis bezorgd vanaf € 100,- *
  • thumb_up Hoge kwaliteit producten!
  • check Online veilig & snel betalen


| Meer

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.
Accepteer geselecteerde cookies