Schapenwol op rol

Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol
Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol Schapenwol op rol
Schapenwol op rol
0 Review | Review toevoegen
Schapenwol heeft een aantal hele nuttige eigenschappen. Zeker voor de (moes)tuin! Te bestellen per rolletjes van 3m2.

Verzendkosten

€ 7,25

Standaard levertijd

enkele werkdagen

€ 24,95
Prijs per Rol van 3 m²

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 24
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Schapenwol op rol van 3m²

Op dit moment is veel schapenwol in Nederland een ‘afvalproduct’. Omdat schapenwol ook zeer bruikbaar is in de tuin, Bio-Kultura is gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en hebben dit woldoek ontwikkeld. Gemaakt van schapenwol uit Nederland.

De voordelen van schapenwol en verschillende toepassingen:

Wanneer je een plak schapenwol over de grond uitspreidt, gaat het verdamping van vocht tegen. De schapenwol houdt op zichzelf ook goed vocht vast. Ideaal dus als je het product als laag in een no-dig bed (wij gebruikten de schapenwol als vervanger voor het karton) of als bekleding van een (moestuin)bak gebruikt.

Schapenwol bevat voedingsstoffen zoals stikstof, kalium en zwavel. Het bodemleven zal deze wol langzaam afbreken en deze voedingsstoffen de grond in brengen zodat het opgenomen kan worden door de plant. 

Zo’n plak schapenwol kan ook heel goed als ‘onkruid-onderdrukker’ neergelegd worden. Heb je stukken tuin waar het zevenblad de scepter zwaait, dan kun je dit de kop indrukken met een plak schapenwol. Ook als je paden aanlegt in je tuin, met bijvoorbeeld houtsnippers, kan er na verloop van tijd onkruid doorheen komen. Leg je eerst een plak schapenwol op de grond waarover je vervolgens de snipper verspreidt, onderdrukt dit het onkruid omdat er geen licht bij komt. Een natuurlijke vervanger voor plastic anti-worteldoek dus. 

Je kunt er moestuinplanten in planten. Rol een stuk uit, snijd een kruis op de plekken waar je een plant wilt planten en zet de planten er vervolgens in. Dit is goed te zien op de foto met aardbeienplanten. Op de manier droogt de bodem rond je planten minder snel uit én hoef je minder te wieden.

Praktische informatie

  • De schapenwol die gebruikt wordt voor deze plakken, is afkomstig uit Nederland.
  • Deze schapenwol is per vierkante meter te bestellen, met een minimale afname van 5m2. De plak is 1 meter breed en 4 mm dik. Het gewicht per vierkante meter is 350 gram, hierdoor is het gemakkelijk met de pakketpost opgestuurd kan worden. 
  • De kleur van de wol is altijd bruin, maar de kleur kan per batch wol verschillen. 
  • Wanneer de schapenwol helemaal vergaan/verteerd is, kunnen we nu nog niet precies zeggen. Het product is nog in de testfase. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan of je deze IN de aarde gebruikt, als laag of OP de aarde tegen bijvoorbeeld uitdroging. We denken dat de plak schapenwol na zo’n 1,5 jaar afgebroken is.

 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Vragen? Wij helpen je graag!

Vragen? Wij helpen je graag!

Probeem of vraag over een product? Aarzel niet om ons via Whatsapp of via het contactformulier te contacteren.

Stuur je vraag via whatsapp naar:  https://wa.me/ +31613762113

Je kunt ons ook volgen via social media!