De Wit tuingereedschap

De Wit Tuingereedschappen

Foto
Tuinspul.nl verkoopt met trots het volledige assortiment ambachtelijk gesmeed tuingereedschap van De Wit uit Kornhorn. Het tuingereedschap van De Wit is gemaakt van gehard staal en heeft levenslange garantie* op fabrieksfouten. De ruim 100 jaar ervaring van De Wit heeft er voor gezorgd dat het gereedschap wereldwijd favoriet is bij zowel de professionele als de particuliere gebruiker.

Gepersonaliseerd tuingereedschap

Op zoek naar een bijzonder tuincadeau of origineel relatiegeschenk? Het tuingereedschap van De Wit wordt een persoonlijk cadeau als u de steel laat graveren met een tekst naar keuze. Ook voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden: Onze geavanceerde aparatuur maakt het mogelijk gedetailleerde logo's door middel van laser in te laten graveren in de essenhouten steel van het De Wit Tuingereedschap. Klik hier
Particulieren kunnen eenvoudig houtgraveren toevoegen als optie aan hun bestelling. Kies uw DeWit tuingereedschap naar keuze, en bestel daarbij het product houtgraveren. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke tekst er op het tuingereedschap moet komen.
Als bedrijf denkt u wellicht aan een relatiegeschenk met een persoonlijke inscriptie. Hiervoor maken wij graag een offerte op maat. Stuur ons een e-mail of bel op (06) 16480635 voor de mogelijkheden.

* levenslange garantie geldt alleen voor het smeedwerk van De Wit en de glasfiber stelen.

Tuingereedschap: welke steel?

De kwaliteit van de steel is minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het staal. De steel moet flexibel zijn, maar niet breken. De stelen van het De Wit tuingereedschap zijn gemaakt van essenhout, een harde en veerkrachtige houtsoort.

Een veel gestelde vraag bij het kopen van een nieuw stuk tuingereedschap is hoe je de juiste steellengte bepaalt. Voor spaden, batsen en vorken kun je de volgende regel hanteren: meet met een rolmaat de lengte van je been tot op je heup. Kies een steellengte die hier het dichtst bij past. Voor cultivators en schoffels heb je een veel langere steel nodig, om dat je dit gereedschap schuin voor je uit gebruikt. Hier geldt ook, dat het handvat (hilt) van de steel ongeveer op heuphoogte moet zitten voor goed gebruik van het gereedschap.

Tegenwoordig is het aanbod van stelen zeer divers. Hieronder volgt een klein stukje uitleg over de stelen die verkrijgbaar zijn voor het De Wit tuingereedschap.

De Wit tuingereedschap: verkrijgbare stelen

handgreep

Handgreep
De handgreep is 14 cm. lang en wordt toegepast bij de kleine gereedschappen zoals plantschepjes, handwieders en cultivators.

P-greep

P-greep: het ergonomisch alternatief
Dit is een nieuwe steel soort, ontwikkeld door De Wit tuingereedschap en in februari 2009 in de V.S. onderscheiden met de Blue Ribbon Award voor Design.

De greep is twee keer zo lang als een gewoon handvat en is bovendien voorzien van een haakse greep. Hierdoor kan het gereedschap met twee handen worden vastgehouden en wordt de pols niet als hefboom gebruikt. Al met al maakt dit het werken in de tuin een stuk minder belastend voor tuinliefhebbers met een blessure of beperking.

P-greep

Schoffelsteel
Dit is een steel die vaak bij schoffels worden gebruikt. Door het gebruik van de lange houten steel kan men rechtopstaand werken. Om kracht te kunnen zetten (te duwen) is schuin boven op de steel een handvat (hilt) bevestigd.

knopsteel

Knopsteel: terug van weggeweest
De knopsteel of drop-grip werd vroeger veel toegepast op de gereedschappen van de firma Snow & Neally uit de Verenigde Staten. Zij hebben zich inmiddels toegelegd op het fabriceren van gereedschap voor de bosbouw en maken de knopsteel niet meer. Echter, de vraag ernaar groeide, waardoor De Wit in 2009 heeft besloten de steel als optie toe te voegen aan haar assortiment.

De 48 cm. lange steel heeft een knop aan de bovenzijde voor betere grip.

 

rechte steel

Gewone steel: 40 - 80 -140 cm.
Veel tuingereedschappen zijn leverbaar met een 40 cm, 80 cm of 140 cm steel. De keuze voor deze steel is afhankelijk van de voorkeur van het gebruik. Zo is in verhoogde bedden een steel van 40 of 80 cm prettig om mee te werken. Ook vanuit een zittende positie (bijv. vanuit een rolstoel) is het prettig werken met deze kortere stelen. Werk je liever staand? Dan zijn de lange stelen vanaf 140 cm een uitkomst. Je kunt dan rechtop werken zodat de rug wordt gespaard.

T-greep

T-greep: voor optimale grip
In Nederland is sinds jaar en dag de T-greep of hilt favoriet. Bij gereedschappen waar optimale grip van belang is (bijv. spaden en vorken) zijn de stelen voorzien een prettig in de hand liggende T-greep.

fiberkern

Fiberkern: voor intensief gebruik
Wordt het gereedschap dagelijks (professioneel) gebruikt en zoek je en supersterke steel? Overweeg dan een steel met fiberkern. Deze extra kunststof kern maakt de steel praktisch onbreekbaar. Prijs op aanvraag.

 

Bosbouw-, stratenmakers- en agrarisch gereedschap

Naast tuingereedschap maakt De Wit ook andere gereedschappen. Een deel hievan is opgenomen in onze webshop (o.a. bosbouw). Kijk voor een verder overzicht eens in hun catalogus. Alles uit deze catalogus is via ons leverbaar, zowel zakelijk als particulier. Informeer vrijblijvend naar de prijzen.

<<< Terug naar Tuingereedschap

Vragen? Wij helpen je graag!

Vragen? Wij helpen je graag!

Probeem of vraag over een product? Aarzel niet om ons via Whatsapp of via het contactformulier te contacteren.

Stuur je vraag via whatsapp naar:  https://wa.me/ +31613762113

Je kunt ons ook volgen via social media!