Groendak

Tuinspul is officieel dealer van Groen Dak Compleet.


Sinds begin juni 2020 zijn wij officieel dealer geworden van Groendak Compleet.
Dit sluit naadloos aan bij onze visie voor een natuurlijke tuin. 
Door het nemen van een groendak draagt u mee aan een groenere wereld.

Een groen dak kent vele voordelen op zowel economisch, ecologisch en als maatschappelijk vlak. Denk onder andere aan water-retentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en méér biodiversiteit. Uiteindelijk voelt iedereen zich prettiger in een groene, levende omgeving dan een grauwe en grijze omgeving. We sommen graag even de belangrijkste voordelen van groene daken voor u op;

  • Oogt bijzonder mooi
  • Weinig onderhoud
  • In diverse gemeentes kunt u subsidie krijgen
  • Schonere lucht
  • Creëert waardevermeerdering pand
  • Verlengt levensduur van uw dak(en)
  • Veelvoud aan milieuvoordelen
  • Vermindert omgevingsgeluid

En zo zijn er nog een tiental interessante voordelen, waaronder een verhoogt gevoel van well-being, meer sociale interactie in de wijk en biedt het groene dak een brandwerende laag. Alleen al om de veiligheid zou u een groen dak kunnen overwegen!

Mocht u in het Noorden van Nederland wonen en durft u zelf niet het dak op te gaan om een groen dak te realisseren? Naast deze webshop hebben wiij een Hoveniersbedrijf. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. 

De totaal oplossingen van Groendakcompleet worden direct vanuit de kweker geleverd. Hierdoor worden er standaard verzendkosten berekend voor bestellingen van Groendak. Deze worden berekend per bestelling, ongeacht de hoeveelheid of gewicht. 
Wanneer u graag iets af wilt halen, kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen. Wij komen er dan vast wel uit.

Bezig met laden...

Groendak van Sedum

Met vegetatiematten heeft u direct een volwaardige begroeiing voor uw groendak. De met zorg gekweekte vegetatiematten zijn bij levering altijd voor minimaal 90% begroeid.  Na aanleg ontstaat daardoor direct een groen en duurzaam resultaat. Een vegetatiemat is toepasbaar op elke type dak, zowel plat als hellend.

Over Sedum
De -meest toegepaste- Sedumixmat wordt beplant met tien tot twaalf verschillende soorten Sedum en is toepasbaar op elke type dak. Het vetachtige plantje Sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.

Naast Sedum zijn er ook vegetatiematten met andere plantvariëteiten leverbaar, zoals kruiden, wilde bloemen en (sier-)grassen. Ter bevordering van de biodiversiteit, kunt u kiezen voor de speciaal ontwikkelde Bees & Butterfliesmat. Deze mat bestaat voornamelijk uit waard- en nectarplanten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.

Meer info vind u hier.| Meer

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.